rpt

Karatisti ostvarili najveći uspeh u ovoj godini: 6 takmičara = 6 medalja, troje državnih šampiona

Predstavnici Karate kluba „Dušan Staničkov“ na najdostojniji način predstavljali su svoj grad i u Sombor doneli maksimalan broj medalja sa najznačajnijeg takmičenja u 2021. za mlađe uzraste

Na Kupu Srbije za poletarce, pionire i nade u katama, održanom danas, u subotu 2. oktobra u Sportskom centru »Ljubomir Ivanović Gedža« u Mladenovcu, najstariji karate klub u Vojvodini nastavio je tradiciju sada već dužu od pola veka: šestoro reprezentanata Kluba osvojilo je isti broj medalja!

One najsjanije, zlatne, zablistale su sa radosnim osmesima njih troje. Bez premca u svojim konkurenciji bili su: Bojana Lakićević, ženska nada, 2008. godište u klasi C, Drina Stevanović Bodrožić, takođe u nadmetanju ženskih nada, za 2009. godište, klasa E i Milan Radmilović, klasa E, u kategoriji poletaraca (2013. godište). Filip Stanković zaslužio je srebro među poletarcima u klasi E. Na podijum su se sa bronzama oko vrata popeli i Aleksandra Radmilović u kategoriji ženskih nada, 2009. godište, klasa E, kao i Nikola Vulin, muška nada, isto godište kao i Aleksandra, a u klasi D.

Treneri  imaju razloga da budu izuzetno ponosni na uspeh mladih kategorija. – Ovo je poseban uspeh za naš klub, upornost, rad i volja su se isplatili – jednoglasni su treneri koji već sada imaju aplikante za sportiste godine u svojim uzrasnim konkurencijama – da uspeh bude još veći, u godini poput prošle, bremenitoj i tokom čitave ove 2021. već poznatim (korona) razlozima, pa usled otežanih i putovanja i trenažnih procesa, rezultati imaju dodatnu težinu i vrednost.

Ipak, uz sve mere poštovanja, ovi mladi takmičari sa svojim trenerima uspevaju da nastave dugogodišnji put uspeha Karate kluba „Dušan Staničkov“ Sombor.

 

Print Friendly, PDF & Email