Ekspedicija Karate kluba „Dušan Staničkov“ poslovično uspešno i na Prvenstvu Vojvodine

*Najmlađi karatisti Karate kluba „Dušan Staničkov“ (poletarci, pioniri i nade) uspešno su započeli novu takmičarsku sezonu nastupom na Prvenstvu Bačke gde su učestvovali sa 10-oro takmičara i isto toliko osvojjili medalja, da bi u istom tempu i na Prvenstvu Vojvodine za iste uzrasne kategorije, održanom 7. marta u Sportsko-rekreativnom centru Jedinstvo u Novom Bečeju, a u organizaciji Karate Saveza Vojvodine

Najstariji vojvođanski karate klub startovao je i na pokrajinskom takmičenju sa desetoro predstavnika, a njoj osmoro osvojilo je medalje: 4 zlatne, srebrnu i 3 bronzane. Zabeleženi su sledeći uspesi:

Zlatne medalje i krunu najboljih u Vojvodini osvojili su Drina Stevanović Bodrožić u konkurenciji ženskih nada (2009. godište) – E klasa, žuti pojas, Nikola Vulin sa narandžastim pojasom, muška nada, klasa D, 2009. godište, među pionirkama 2010. godišta u E klasi i Lea Jakšić, žuti pojas, kao i poletarac (2012. godište) Nenad Lukić, klasa E, žuti pojas. 

Srebro je zasjalo na grudima Darije Đurković, u konkurenciji ženskih nada 2009. godišta u klasi E (žuti pojas), dok su bronze zaslužili Bojana Lakićević (2008. godište), kategorija ženskih nada – nosilac zelenog pojasa, klasa C, Milan Radmilović, sa žutim pojasom u klasi E, poletarac, konkurencija 2013. godišta i mlađiih i Filip Stanković, takođe u nadmetanju poletaraca, 2012. godišta u klasi E.

U veoma jakoj konkurenciji poletarki 2013. godište i mlađe, klasa E (žuti pojas) Iskra Ivanović se plasirala na 5. mesto, isto kao i Aleksandra Radmilović među ženskim nadama, 2009. godišta, klasa E – žuti pojas.

Svi oni ove vredne rezultate ostvarili su u kategoriji kate, pojedinačno.

Uz svoje pulene kraj tatamija bili treneri Saša Kurđumov, Borislav Lakićević i Tamara Lakićević.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Print Friendly, PDF & Email

About lakicevic