Mali sajam sporta, Sombor 2020

Tridesetak klubova predstavili su somborski sportski klubovi, koji su prikazali sportske rekvizite i demonstrirali svoju sportsku granu.

Učesnicima i posetiocima se u ime organizatora manifestacije, obratio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. On je prilikom otvaranja Malog sajma sporta zahvalio ministru Vanji Udovičiću za maksimalnu podršku i ministarstvu na izuzetnoj saradnji. Rekao je i da je slika dece i sporta u Somboru pravi pokazatelj da Sombor ne mora da brine za budućnost, samo treba da ih usmeri na pravi način, na pravi sport i onda mogu da se očekuju nove medalje i novi šampioni.

– Kao što sami znate, mali sajmovi sporta održavaju se tokom godine, u Srbiji promovišemo zdrav i prav stil života. Pozivamo decu da što pre krenu da se bave sportom, da probaju više sportova i da se svi zajedno vidimo krajem novembra na Velikom sajmu sporta u Beogradu – rekao je Dejan Udovičić, pomoćnik ministra za sport i omladinu. Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković je naglasio da je dobro što se vidi koliko je dece na našoj glavnoj ulici danas i koliko se deca bave sportom. – Sigurno je da ćemo nastaviti sa ulaganjima u sport. Kada vidite jednu ovakvu sliku znate da ste dobro radili i znate da pred vama stoji još zadataka da se sport za naše najmlađe unapredi – izjavio je Ratković.

Okupljenima se obratila i gradska većniCa za sport, decu i omladinu, Antonija Nađ Kosanović. Navela je da na sajmu aktivno učestvuje 30 klubova, te da je izuzetno zadovoljna odzivom. – Znamo da mala deca kroz sport stiču posebne veštine, oni postaju jači, borbeniji, izdržljiviji i hrabriji, a to će im kasnije jako puno značiti u životu. Ovo je jedna lepa prilika da se pokaže da je sport u Somboru na visokom nivou, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, Sportskom savezu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Sportskom savezu Sombora, koji se trude da ulože u sport, da svake godine ta sredstva podignemo na jedan viši nivo, kako bi njima obezbedili adekvatne uslove za treniranje – rekla je Antonija Nađ Kosanović.

 

Print Friendly, PDF & Email

Pročitajte

Panter Open 2023

U organizaciji karate saveza Vojvodine i karate kluba „Panter 2011“ , u Kaću, 03.12 održan …

Kup Vojvodine – Novi Bečej

U okviru kvalifikacija za KUP Srbije u Sportskom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju je 11. …