KK „Dušan Staničkov“, opravdava što je ovaj sport najzad postao olimpijski

Kratak rezime – a niz uspeha najstarijeg somborskog karate kluba, „Dušan Staničkov“ – predvodnika novog olimpijskog sporta, karatea u somborskoj sredini i šire.
 
– Spisak medalja na tri takmicenja u novoj sezoni, 2017; predstoji Državno prvenstvo, 29. aprila u Mladenovcu –
Dvadesetii Memorijalni međunarodni turnir „Igor Anđelković“ u Somboru (25. februar): Karate klub „Dušan Staničkov“ imao je osam predstavnika. Izabranici trenera Aleksandra Kurđumova i Borislava Lakicevića osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja. Zlatne medalje osvojili su: Todor i Mihajlo Repaja, te Vuk Jovišić. Srebrnu medalju osvojio je Nikola Vuković, dok su bronzane osvojili: Bojana Lakićević, Rade Ciganović, Stefan Nikolić i Nemanja Mudrinić.
 
U nedelju, 5. marta, u Staroj Pazovi je održano Prvenstvo zone Bačka u karateu. Iz karate kluba Dušan Staničkov bronzane medalje i plasman na Prvenstvo Vojvodine zaslužili su: Bojana Lakićević, Mihajlo Repaja i Nemanja Mudrinić.
 
U Inđiji, 18. marta, u organizaciji Karate Saveza Vojvodine održano je Prvenstvo Vojvodine u sportskom karateu za poletarce, pionire i nade. Takmičari Karate kluba „Dušan Staničkov“ osvojili su dve medalje: jednu zlatnu i jednu srebrnu. Šampion Vojvodine za 2017. godinu u kategoriji Pionirke (2008. godište) u disciplini kate postala je: Bojana Lakićević, vicešampion u kategoriji Pioniri (2007. godište) u disciplini kate je Mihajlo Repaja. Vuk Jovišić i Nikola Vuković u kategoriji Pioniri (2007. godište) u disciplini kate osvojili su četvrto i peto mesto. Osvajači medalja plasirali su se na Prvenstvo Srbije.
Print Friendly, PDF & Email

Pročitajte

Panter Open 2023

U organizaciji karate saveza Vojvodine i karate kluba „Panter 2011“ , u Kaću, 03.12 održan …

Kup Vojvodine – Novi Bečej

U okviru kvalifikacija za KUP Srbije u Sportskom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju je 11. …